Homenatge a Paco de Lucía

deco

Dijous 13 de juny 2024 - 20:00h

Palau de la Música

Orquesta Clásica Santa Cecilia
Alejandro Hurtado, guitarra
Andrés Barrios, piano
Palmeros: Daniel Morales "Mawe" i Jorge del Pino

Concert homenatge de Paco de Lucía en el desè aniversari de la seva mort. Amb el record posat en els deu anys, ni més ni menys, que es compleixen molt aviat de la desaparició del mestre Paco de Lucía, la vetllada es presenta com una oportunitat que amb el temps es contemplarà com a fita, en ajuntar dos dels nostres principals valors de la guitarra i el piano. A més, interpretant peces d’especial envergadura i significat no només dins del nostre repertori musical, també per al Palau de la Música Catalana i en el que va significar la monumental obra del geni d’Algesires.

 

En l’incomparable marc del Palau de la Música Catalana, presentem dos magnífics intèrprets i compositors que, ja marquen el pas en les respectives disciplines musicals: Alejandro Hurtado i Andrés Barrios, guitarrista i pianista, respectivament. Tots dos de formació clàssica, tots dos flamencs, tots dos eclèctics, tots dos líders de la seva generació.

 

A Alejandro Hurtado convergeixen totes les condicions per assegurar-nos estar davant del millor de la guitarra. De formació acadèmica tant en el fet clàssic com flamenc, la seva solvència li ha valgut per alçar-se com a guanyador en nombrosos certàmens de guitarra alhora que és un cotitzat acompanyant de les principals figures del cant flamenc. Entre els anys 2022 i 2023 va culminar el debut discogràfic per partida doble. Amb un disc de flamenc clàssic i un altre de composicions pròpies. Encara que és molt possible una propera publicació, aquesta vegada al terreny clàssic. El que s’ha dit, un no va més.

 

El sevillà Andrés Barrios és el futur del nostre piano, en unir una intensa i premiada formació clàssica amb la tècnica, coneixement i vivències flamenques i jazzeres. Igual que el seu company de cartell, ha estat mereixedor de nombrosos guardons, destacant el “filó” del festival del Cante de las Minas. A les seves excel·lents condicions interpretatives, s’uneixen uns generosos dots creadors i l’autoria de diversos discos en solitari en què interpreta les seves composicions que ha passejat per tot el món. Per cert, i mantingueu-vos atents a la seva original connexió amb el públic.

 

Gaudiu d’una vetllada que serà sant i senya per a aquells que busquin pistes sobre el present i futur de la nostra música, alhora que recordarà com es mereix un dels més grans genis que el nostre art va il·luminar.

Repertori:

El Concierto de Aranjuez – J. Rodrigo

Gran Jota de Concierto – F. Tárrega

Rondeña – R. Montoya

La liviana (Seguiriya) – A. Hurtado

Río de la miel (Bulería) – P. de Lucía

Quejío en la mina (taranta) – Paco de Lucía / Andrés Barrios

Isbilya (soleá) – Andrés Barrios

Ecdysis (farruca) – Andrés Barrios

La Tarara (canción popular)– arr. Andrés Barrios

Meraki (bulerías) – Andrés Barrios / Paco de Lucía

El Vito (canción popular)– arr. Andrés Barrios

Rangs de preus:

Zona A: 66 €

Zona B: 56 €

Zona C: 47 €

Zona D: 37 €

Zona E: 27 €